УМРЕЖАВАЊЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА И НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
30.1.2012

Министар просвете и науке проф.др Жарко Обрадовић, у оквиру обиласка образовних установа Нишавског управног округа, посетио је општину Алексинац и свечано отворио реновирану зграду школе у Бобовишту. Министра Обрадовића најпре је примио председник општине Иван Димић, након чега је у скупштинској сали одржан радни састанак са локалним руководством и директорима основних и средњих школа општине и радницима васпитно-образовних установа.

Улагање у образовање, инвестиције у 2012. години, процес умрежавања школа широм Србије, биле су главне теме разговора министра Обрадовића и директора образовних установа са подручја Алексинца. Министар је овим поводом нагласио да ће се питање умрежавања школа решавати до краја године, али да ће се у том процесу водити рачуна о интересима ђака али и наставничког кадра. 

Састанку су присуствовали и помоћник министра просвете, Зоран Трнинић, начелник Нишавског округа, Александар Цветковић, начелник Школске управе Нишавског округа, Живомир Јовановић и председник Градске општине Палилула-Ниш проф.др Игор Новаковић.

Након радног састанка у општинском здању, министар просвете Жарко Обрадовић и председник општине Иван Димић, у присуству директорке матичне школе Зорице Милојковић свечано су отворили реконструисану зграду школе «Јован Јовановић Змај» у Бобовишту, која обележава читав век постојања. Овим поводом, ученици школе приказали су уметнички програм и поздравили министра и уважене госте.